OM MIG

CHRISTINA GLOCK

Jeg hedder Christina og er fra 1969.

Jeg bor i eget hus i Stavtrup med min mand Torben og vores datter Rakel på 11 år.

Min mands 2 drenge (på 25 og 22) har boet hos os hveranden uge, men er flyttet hjemmefra nu.

Rakel går på Århus Friskole, som nærmest ligger i vores baghave.

Jeg har "Førstehjælpskursus til børn 0-6 år", "Leg med sproget", "Smagen i centrum" "Guldmærke" (90-100% økologi) og e-smiley.

Derudover har jeg i mange år arbejdet i vuggestuer, børnehaver og i indskolingen.


PÆDAGOGIK

Pædagogisk er jeg inspireret af den anerkendende pædagogik. For mig handler om at se barnet og være nærværende. Jeg mener at man ligeværdigt bør respektere barnets nysgerrighed, fantasi, leg og læring. Grundstenen er at give omsorg, varme og tryghed. Derudover har jeg stor fokus på den voksnes virke som rollemodel - både i tale og handling. Jeg har arbejdet en del med mentalisering og empatitræning.


Vi er en lille gruppe på højest 4 børn og mig (og nogle gange med en ekstra hånd i form af en timeansat). Jeg indretter aktiviteterne efter børnene og passer til på dagen, så alle kan være med og alle kan udvikle sig i sit eget tempo.


Jeg har i en del år arbejdet som køkkenleder og pædagogmedhjælper i forskellige integrerede institutioner. Jeg mener at det er meget vigtigt at børnene har mulighed for, at smage på forskellige fødevarer.


Jeg vil arbejde med at alle børnenes sanser bliver tilpas stimuleret, så de får en harmonisk hverdag med gode inputs. Ud over de klassiske sanser: Høre, smage, lugte, se, og føle, så har vi også vestibulær sansen, muskel/led-sansen & tonus, som har betydning for balancen og ens rum-retningssans.

Sproget er også en meget vigtig del af vores hverdag, det bevæger os selv og andre. Det er et system af gestik, mimik, musikalske elementer som rytme og sprogmelodi samt ord med en betydning. En mangfoldighed af flere elementer som finder sammen og skaber det sprog, der gør os klogere på verden og lærer os selv at kende gennem andre.


De daglige aktiviteter vil planlægges, så alle sanser naturligt aktiveres.


Oprindeligt er jeg uddannet kunstner og grafisk designer, og kender der igennem til at udtrykke mig kreativt. Hvilket jeg i høj grad bruger i mit arbejde sammen med børn.


HUSET OG HAVEN

Jeg har en stor stue hvor det primære indendørs opholdsrum vil være. Køkkenet ligger i åben forbindelse med stuen men i eget rum, derfor vil madlavning være en synlig og del af hverdagen.

Derudover har jeg en meget stor have, med mange mulige aktiviteter i. En del er indhegnet jfr regler fra Aarhus kommune og resten af haven vil blive brugt til udflugter.

Vores opholdsrum hænger sammen med udestuen, der fører direkte ud i haven, så det er meget oplagt og let at bevæge sig udenfor. Her er sandkasse, motorik-legetøj og gynger. I den omkringliggende have er der køkkehave hvor jeg arbejder med perma-kultur, og en stor del er temlig "Vild med Vilje". Det er altid spændende at følge med i.

Der er mange små og store udflugtsmål i området, som jeg kommer til at benytte mig af: Tur over engen til storskoven. Ned og se på Brabrandsøen. Hen og se på vores høns. Vagtler og tomater i drivhuset. Bålstedet i haven. Legehus og rusjebane. Løbecykler rundt om huset. Der er et rigt dyre og fugleliv i haven som vi nyder godt af.Christina Glock