DAGEN

DAGENS GANG

8.00

Der vil altid være lidt frugt eller grønt til dem som er meget sultne eller trænger til en trøste-snack.

9.00

Når alle er mødt ind siger vi goddag med en sang eller 2, hvorefter vi som regel går i haven. Eller laver en fælles aktivitet - tur, massage, dans, madlavning, maling, motorik. m.m.

10.30

Middagsmad

11.00

Middagslur

13.00

Eftermiddagsmad

13.30

"Fri leg" eller vi tager på en tur, alt efter hvornår de bliver hentet.

Kl.15.00

Eftermiddagssnack

Kl. 15.30

Dagen lakker mod enden - jeg rydder op og vi putter ting på plads, og jeg læser evt. højt i sofaen.


Børnene skal hentes så at I er ude af døren til lukketid. Hav gerne en ti minutters tid, så at barnets projekter kan afrundes.


Alle tider bliver tilkpasset efter hvordan børnene har det og hvad der virker bedst.

Under opstart vil dagen blive tilpasset det nye barn, så hun/han kan komme godt på plads og blive tryg. Hvis barnet stadig har brug for 2 lure finder vi rum til det.


Af hensyn til dagens rytme vil jeg bede jer om skrive på tavlen, til hvis I møder ind senere end 9.00 og henter før 15.00. Sms hvis det opstår på dagen 25536320.


ÅRSHJUL

Jeg har fokus på årstidernes og dagens rytme, som jeg tilrettelægger mine aktiviteter efter. Jeg bruger alle vores hyggelige traditioner. Bæredygtighed er et gennemgående tema hos mig. Jeg taler/oplever med børnene ansvarlig miljøvenlig adfærd og forsøger at være en god rollemodel.

Jeg følger et årshjul, som vi så nogelunde tilrettelægger aktiviteterne efter. Nogenlunde fordi der skal være plads til at noget spontant, eller nødvendigt kan få plads.

Vi fejre også barnets fødselsdage, og jeg invitere til forældrehygge ud over åbningstiden hver tredie måned. Hvis I gerne vil have en samtale ud over det, så sig til - så finder vi tiden.

Overordnet er de faste omdrejningspunkter: Bevægelse, sprog, mad og natur.

Jeg fokuserer på empati både over for naturen, dyr og mennesker, og jeg er opmærksom på og favner alt humør og alle tilstande. På Hjertegræs er det vigtigt at lære at kende sig selv, for på den måde kan man møde verden med ro og indlevelse.


Årshjul